שימוש בטכנולוגיות כדי לעקוב אחרי בעלי־חיים הוא לא זר לקוראי נביאים. לפני מספר חודשים, פינגווין קיסרי, שמאוחר יותר יקרא בשם Happy Feet, נחת פצוע בחופי ניו־זילנד. לאחר שהחלים לגמרי הוא שוחרר בחזרה לטבע בתקוה שיעשה את דרכו לאנטארקטיקה. עתה, יכולים כולנו לעקוב אחריו באמצעות Google Maps.
המעקב הזה מתאפשר הודות ל־GPS קטנטן שהוצמד לעוף הימי. חברת Sirtrack, מפתחת המתקן הזעיר, הקפידה כי לא תהיה כל הפרעה לתנועת השחיה וכי משקל המכשיר לא יעלה על אחוז בודד ממשקל הציפור. ה־GPS משדר את מיקומו רק פעמיים ביום על מנת להאריך כמה שניתן את זמן חיי הסוללה.
בנתיים, Happy Feet מראה התקדמות יפה אל יעדו. בואו נחזיק לו אצבעות.
כלומר במקום לקחת את הפינגווין המסכן לאנטרקטיקה בטיסה או בסירה, הם משחררים אותו אלפי קילומטרים ביעדו בכדי שיוכלו לעקוב אחריו ב GOOGLE:MAPS. הרבה דברים זה כן – לא נראה לי שטובת הפינגווין עמדה לנגד עיניהם. כעת תוכל לראות בלייב אם תפס אותו כריש בדרך או לא.
הייתי משנה את הכותרת של הפוסט לך ל"הפינגווין בשירות המדע, טכנולוגיה ויצר המציצנות של האדם".
אם מעקב אחר זנים שונים של בעלי חיים היה נחשב לעבירה מוסרית לא היה לנו שום ידע בסיסי על העולם שמקיף אותנו. לא היה קיים המושג ביולוגיה ככלל. ובוא נבדיל בין הצמדת מכשיר זעיר לרגל של פינגווין לבין דוגמאות אחרות ולא קשורות על התאכזרות לבעלי חיים. נראה לי לגיטימי למדי.
בנוגע לשיחרורו בניו זילנד אל מול שירות הסעות לקוטב הדרומי, אני לא מייתמר להבין הרבה בעניין אבל דומני שלאחר פציעה מוטב לתת לו להתחזק בעצמו ולא להוריד אותו בסביבת המחייה הטבעית שלו בנוכחות פולשים זרים (=בני אדם)
אם יאכל ע"י כריש או ליוויתן אין לחוקרים רגל ויד בדבר
אני מסכים עם הכל, אבל שלא יגידו שזה לטובת הפינגווין, כי זו צביעות במיטבה.
למה לא? חוקרים את הפינגווינים כדי לעזור להם.
לעזור להם, אבל לא לפינגווין המסוים הזה! האמפטיה מהם והלאה. קושרים לו טוב טוב את המכשיר הזה, משחררים אותו בניו-זילנד במקום שני מטר מהבית, ומאחלים לו בהצלחה בהמשך הדרך.